Een avondroutine en hoe belangrijk deze voor mij is.

Hi babes,

welkom bij een nieuwe blog. Vandaag hebben we het over een avondroutine en hoe belangrijk deze is. Laat mij eerst zeggen een avondroutine is LIFE CHANGING. Een routine opbouwen neemt wel wat tijd in beslag. Verwacht niet dat je jou perfecte routine in 123 zal hebben. En bestaat de perfecte routine wel? Het antwoord is NO. Je mag dan wel het gevoel hebben dat je op dit moment de perfecte routine hebt maar je groeit als mens en je leven veranderd constant dat is dan ook zo met je routines.

First of all begin je avondroutine zeker met een goeie skincare routine. Was al het vuil van de dag weg en gebruik een goeie nachtcrème (eventueel ook wat serums). Als je slaapt geeft je huid namelijk de tijd om deze producten goed te absorberen en de schade van tijdens de dag te herstellen.

Nu je skincare gedaan is en je lekker in je pyjama zit kan je even genieten met het gezin of wat televisie kijken. Het beste dat je kan doen voor een goeie nachtrust is een uurtje voor je gaat slapen alle schermen te mijden. Ik ga bv om 22u slapen dan probeer ik elke dag om 21u al mijn schermen te vermijden. Lukt dit elke dag? Neen natuurlijk niet soms heb ik nog een zoom call of moet ik nog wat dingen regelen op de computer of gsm. Het is belangrijk dat je dit beseft eens je het beseft zal je zorgen dat je om bv. 21u klaar bent met alles waar je controle over hebt. Zo kan je genieten van het relaxerende einde van je dag. Hieronder geef ik enkel tips die mij helpen om op een relaxerende manier mijn dag te eindigen;

Het belangrijkste is om een uur te kiezen waarop jij wil gaan slapen. Probeer dan ook dit uur elke dag te respecteren. Het is echter belangrijk om je lichaam te trainen zodat deze weet wanneer het bijna tijd is om te gaan slapen. Ga je bv. zoals mij om 10u slapen probeer dan ook in het weekend ongeveer om 10u te gaan slapen dit mag echt wel iets later zijn maar respecteer je lichaam en ga ook in het weekend rond 22u slapen (22u is een voorbeeld dat kan ook 23u zijn). Dit is indien je geen routine hebt even moeilijk maar geloof me het is de moeite waard om het te trainen. Je hoort het nu ook veel bij baby’s dat ze aan slaaptraining doen en als een baby het kan kan jij dat zeker en vast ( YES YOU CAN).

Als ik om 22u ga slapen zorg ik dat ik rond 21u in mijn kamer ben. Mijn kamer is namelijk de ideale plaats om op een rustige manier de dag te eindigen. Wat ik aan iedereen aanraad is een salt lamp in je kamer te plaatsen. In plaats van het licht in mijn kamer aan te leggen gebruik ik mijn salt lamp elke avond. Het zuivert de lucht in je kamer, het neutraliseert de ionen (ionen zijn een elektrisch geladen atoom afkomstig van bv je gsm, computer,enz. ) die in de kamer aanwezig zijn. Het kleur die de salt lamp afgeeft is een warm licht dat erg rustgevend werkt. Bovenop al deze voordelen zijn ze echt niet duur en kan je ze heel makkelijk online bestellen.

Om de ideale sfeer te creëren zet ik ook mijn diffuser aan met mijn favo geur. Een geur kan zo’n aangenaam effect hebben op een persoon. Het kan herinneringen naar boven brengen maar het kan ook invloed hebben op je gemoed. Ik ben persoonlijk heel gevoelig voor geuren en dit zorgt dan ook voor een zo goed als perfecte sfeer in de kamer.

Nu de kamer helemaal klaar is om te genieten begin ik met lezen van een boek. Lezen is perfecte manier om je gedachten tot rust te brengen. Dit zorgt dan terug voor een kwalitatieve en diepere slaap. Moet je lezen om je avond af te sluiten? Neen dat hoeft niet je kan perfect kiezen om te mediteren of eventueel wat yoga te doen. Hiernaast kan je ook in een dagboek schrijven. Je doelen en gedachten opschrijven kunnen motiverend of juist ingeval van stress relaxend werken.

Slapen met een teddy wat zijn de voordelen? Dit kan je lezen in een vorige blog Ja ik slaap met een beer en jij?

Naast al deze tips kan je ook nog altijd naar slaapmuziek luisteren voor het slapen gaan. Naast muziek bestaan er ook hypnose slaapverhalen. Dit zijn echter dingen waar ik geen ervaring mee heb op dit moment. Ik test deze zelf even uit en indien jullie willen schrijf ik er een blog over. Laat het zeker weten in de reactie of stuur mij een bericht op Insta glitzy lyfe style

Ik wens jullie nog een prettige dag en tot de volgende blog.

XOXO Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: